Waarom uw computer of server schoonmaken?

 

Bij velen is het vak van computer reiniging niet bekend. Velen zullen zich ook afvragen wat het nut is van een dergelijke schoonmaakbeurt. Het mes snijdt in deze aan twee kanten, de externe kant en interne kant.

Onderzoek heeft uitgewezen dat gebruikers van pc’s prettiger werken achter een schone werkplek dan achter een smerige. Omdat er prettiger gewerkt wordt, gaat de productiviteit een stuk omhoog. Daarnaast is een schone werkplek een beter aanzicht als er bijvoorbeeld klanten over de werkvloer komen.
Zie bijvoorbeeld dit krantenartikel.

De andere kant is de minst duidelijke kant, de interne kant. Het is erg lastig om te zien dat een pc, server of printer van binnen vies is. Echter zijn de gevolgen ervan vele malen erger. Als een server van binnen vies wordt zal de koeling van de server drastisch afnemen. Verstoringen van de dienstverlening of productiestraat kan het gevolg zijn, u zal als geen ander weten wat dit voor prijskaartje met zich meebrengt. Daarnaast zal door goed onderhoud de levensduur van hardware alleen maar toenemen.

 

 

Stoffige PC

klik voor vergroting

Schone PC

klik voor vergroting